מערכות סולאריות ביתיות

אם יש לי גודל חיבור חשמל קטן יותר מגודל המערכת שאני רוצה להקים, האם החיבור הקיים בגודל מתאים הוא תנאי לרישום או שניתן להירשם על מה שיש ולהגדיל במקביל או לאחר הכניסה למכסה?

גודל חיבור קיים בהספק התואם את המיתקן המבוקש הוא תנאי מקדים לרישום. רשות החשמל פרסמה הצעת החלטה לשימוע בעניין שילוב מתקנים ברשת החלוקה, במסגרתה הוצעה אפשרות להגיש בקשה משולבת להגדלת חיבור ושילוב מתקן. עד קבלת החלטה בנושא זה, נדרש להגדיל את החיבור טרם הגשת הבקשה לשילוב המתקן.

כמה צריך לשלם על התשלומים הקובועים?

להלן תעריפי התשלומים הקבועים (מעודכנים נכון לשנת 2018) השונים לפי המסלולים, בהמשך יש הסבר על מה וכמה יגבו דמי החיוב לכל אחד מהמסלולים: דמי איזון: מונה נטו ביתי אחיד – תשלום ע"ס 1.5 אג' עבור כל קוט"ש שהמערכת הסולארית מייצרת, היות במונה נטו ביתי חברת החשמל לא יכולה לדעת במדיוק כמה המערכת הסולארית ייצרה, אז …

כמה צריך לשלם על התשלומים הקובועים? לקריאה »

למי ואיך משלמים את התשלומים הקבועים?

לחברת החשמל. בדיקות מתקן סולארי וארון מנייה – חברת החשמל שולחת שובר תשלום באותו ניתן לשלם באמצעות מוקד 103 של חברת החשמל או בקופה של חברת החשמל במחוז הצרכן. כמו כן יש להתעדכן מעת לעת בתעריפים המעודכנים ע"י רשות החשמל. דמי חיוב (דמי איזון, דמי שימוש ברשת, דמי גיבוי ועלויות מערכתיות) דמי החיוב מנוכים אוטומטית …

למי ואיך משלמים את התשלומים הקבועים? לקריאה »

האם יש תשלומים נוספים שעלי לשלם לחברת החשמל בגין המערכת הסולארית?

כן. יש תשלום חד פעמי לחברת החשמל בגין בדיקת המתקן וחיבור מונה חדש – כ1500 ₪ במידה והמתקן מעל 100 אמפ (67 קילו ממירים), יש צורך בהתקנת ארון מניה ע"י חברת החשמל ועלותו כ-21,000 ₪ + מע"מ. כמו כן, יש תשלומים קבועים: דמי איזון, דמי שימוש ברשת, דמי גיבוי ועלויות מערכתיות.

מהם תנאי הבסיס להתקנת מערכת סולארית?

א. חיבור תקני קיים וקבוע לרשת החשמל הארצית המותאם לגודל המתקן הרצוי בצד AC ומספר צרכן חברת החשמל. ב. המבנה המדובר הינו מבנה בעל היתר בנייה וטופס 4. ג. מערכת חשמל הקיימת באתר תקינה ובהתאם לחוק החשמל ותקנות הבטיחות. ד. גג תקין ויציב המאפשר פריסת מערכת סולארית כפוף לבדיקת קונסטרוקטור.

אם אני מקטין את צריכת החשמל במבנה, במהלך חיי המערכת?

לאורך הזמן ייתכן וצריכה החשמל של הארגון/מפעל תקטן. בכדי להימנע ממצב של עודף חשמל, יש באפשרותכם לנקוט ב- 2 גישות: התקנת מערכת המכסה 70-80% מצריכת החשמל הנוכחית של הארגון/מפעל. תחת הסדרת מונה נטו קיימת אפשרות להעביר את החשמל לסניפים/מפעלים אחרים של הארגון הנמצאים תחת אותו שם.

האם ניתן לבטח את המערכת?

חברות הביטוח מציעות היום כיסוי ביטוחי למערכות סולאריות במסגרת ביטוח משלים. הכיסוי הביטוחי כולל נזקי שבר, מזג אויר וביטוח כנגד אובדן הכנסה במקרה של צורך בתיקון.

מה התחזוקה הנדרשת למערכת?

זה היתרון הגדול של מערכת סולארית, השמש עושה את העבודה לבד, המערכות עמידות ואמינות לאורך שנים, לכן תחזוקת המערכת היא מינימאלית. התחזוקה העיקרית שיש לבצע, הינה ניקוי הפאנלים 5-3 פעמים בשנה (תלוי במיקום הג”ג ותנאי השטח), וזאת כדי למקסם את תפוקת החשמל מהמערכת. כמו גם, יש לבצע בדיקה חשמל שנתית וטיפולים מונעים. חברת גרינקו אנרג’י מציעה חבילות אטרקטיביות לתחזוקת המערכת.

Call Now Button