אגירת חשמל ואנרגיה
מערכות אגירה מאפשרות אספקת חשמל רציפה ויציבה ונותנות מענה לבעיות שונות שנגרמות במערכת אספקת חשמל רגילה. מערכות אלו משמשות כמערכות נלוות למערכות סולאריות, או בפני עצמן, וכוללות יתרונות רבים לצרכן : צריכת חשמל גבוהה, הזזת עומסים, שיטוח העקומה, גיבוי והגנה.
מערכות סולאריות רגילות משמשות את הצרכן כמו רשת החשמל הרגילה – משיכה רק לפי הצורך, בעוד החשמל שלא נצרך יוצא הלאה ולא נאגר. אגירת חשמל מהמערכת הסולארית או מרשת החשמל, נותנת מענה לבעיות שמערכת רגילה לא יודעת לפתור ומאפשרת ניצול חכם וחסכוני של המערכת הסולארית ומשק החשמל בעסק.
אגירת אנרגיה / חשמל - יתרונות:
• צריכת חשמל גבוהה: מפעלים הנדרשים לצריכת חשמל גבוהה, עלולים להיות מוגבלים בשל תשתיות אזוריות מוגבלות וגודל חיבור שאינו נותן מענה לצריכה. אגירת החשמל שמייצרת המערכת הסולארית, תאפשר שימוש בעודפי הייצור בעת הצורך, ללא עומסים מיותרים.
• הזזת עומסים: בשעות מסוימות, במהלך היום או כאשר אין צריכה, מייצרת המערכת הסולארית עודפי חשמל, המועברים הלאה לחברת החשמל. אגירה של העומסים הללו, תאפשר להזיז אותם לשעות שבהן הצריכה מוגברת.
• שיטוח העקומה: מערכת אגירת החשמל מאפשרת אגירה של חשמל המגיע מבחוץ. אגירה של חשמל בשעות בהן התעריף נמוך לצורך שימוש בהם בשעות העומס היקרות, מאפשרת לשטח את העקומה ולחסוך בהוצאות על אנרגיה.
• גיבוי: כאשר גודל החיבור עמוס או כאשר אספקת החשמל הופסקה, יכולה מערכת האגירה לשמש כגנרטור המספק חשמל, בעלויות אחזקה נמוכות יותר וללא שימוש בדלק.
• הגנה: למערכות האגירה מנגנוני הגנה מפני נפילות מתח, המאפשרים אספקת חשמל לזמן ארוך וגם לשניות בודדות, ובכך מונעות פגיעה בציוד.
פרמטרים להתאמת מערכת אגירת חשמל:
• זמן הגיבוי הנדרש ללקוח: בדרך כלל נהוג לצבור גיבוי של 4 שעות, בהנחה שרוב המפעלים לא עובדים 24 שעות בתפוקה מלאה וכן שחלק מצריכת החשמל נעשית באמצעות המערכת הסולארית.
• מקסימום התפוקה שהמערכת יודעת לפרוק בכל רגע נתון.
איך בנויות מערכות אגירה:
מערכות האגירה עשויות בטכנולוגיות חדישות וכוללות סוללות ליתיום בעלות אורך חיים גבוה שאינן מתחממות ומאוד חסכוניות.